sze.
10.

Névadó pályázatot hirdetünk!

Az augusztus 28-ai főételünket egy ellenszavazattal Csirketortának kereszteltük el. Amennyiben befut olyan ötlet, mely egyöntetűen elnyeri tetszésünket, talán hajlandóak vagyunk a névváltoztatásra, addig azonban be kell érnetek ezzel. Főleg Neked, Verus!

Csirketorta

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50-60 dkg csirkemell-filé
  • 1 csomag bacon (a vékonyabb fajta)
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt

 

Fűszerezéshez:

  • só, bors, fokhagymakrém

 

Köret:

  • kukoricás rizs (a kukoricát vajon picit megpirítjuk ala’Ágika)

 

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet besózzuk, megborsozzuk és bekenjük fokhagymakrémmel. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és belerétegezzük a bacont, húst, reszelt sajtot úgy, hogy a tetejére ismét bacon kerüljön. Előmelegített x fokos sütőben x percig sütjük.

 

Nehezítésképpen a recept egy kétismeretlenes egyenlet, ahol a két x különböző értékeket rejt. A megoldás talán érkezik a hozzászólásokban... :)

Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroangyalok.blog.hu/api/trackback/id/tr92657548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lujzácska 2009.01.03. 17:35:53

A recept remek - biztosan finom is.
A tálalás....hát, azon sokat fejlesztenék!
A rizst csészéből kiborítva csinos kupaccá lehet varázsolni, az ember lánya tetejére ültet egy kis petrezselymet, mindjárt másképpen fest.

gasztrotündér 2009.01.08. 22:53:25

...mert mi az ízekre utazunk :)

Köszönjük, hogy benéztél hozzánk, és figyelembe véve észrevételed, legutóbb már a tálalásra is jobban figyeltünk. Remélem, elnyeri tetszésed!
süti beállítások módosítása