jan.
08.

Egy tál dödöle...

Dödöle sertéspörkölttel és tejföllel

2009-ben megújult erővel térnek vissza a gasztroangyalok a szájbertérbe - és Ágika konyhájába. Idei első remekművünk egy "vazsi" specialitás, a dödöle. Természetesen pompásra sikerült, és ezúttal a tálalás is :)) Hiszen mi nem tudunk hibázni...

Dödöle, 6 főre

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • fél kiló liszt
  • harmad bögre búzadara
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, libazsír

Elkészítése:

Az apróra vágott krumplit puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. A vizet rajta hagyva összetörjük, és melegen hozzáadjuk a búzadarát, majd fokozatosan a lisztet, és jól elkeverjük. Eközben a hagymát bő zsírban üvegesre sütjük. Ha elkészült, a hagymát kiszedjük a serpenyőből, a krumplis masszára kenjük és a masszából evőkanállal galacsinokat szaggatva a serpenyőben kisütjük. Pörkölttel, vagy tejföllel fogyasztjuk.

Igény esetén a pörkölt receptjét is közzétesszük :))

Címkék: pörkölt dödöle

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroangyalok.blog.hu/api/trackback/id/tr89866453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása