Egy tál dödöle...
Dödöle sertéspörkölttel és tejföllel
2009-ben megújult erővel térnek vissza a gasztroangyalok a szájbertérbe - és Ágika konyhájába. Idei első remekművünk egy "vazsi" specialitás, a dödöle. Természetesen pompásra sikerült, és ezúttal a tálalás is :)) Hiszen mi nem tudunk hibázni...
Dödöle, 6 főre
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- fél kiló liszt
- harmad bögre búzadara
- 2 fej vöröshagyma
- só, libazsír
Elkészítése:
Az apróra vágott krumplit puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. A vizet rajta hagyva összetörjük, és melegen hozzáadjuk a búzadarát, majd fokozatosan a lisztet, és jól elkeverjük. Eközben a hagymát bő zsírban üvegesre sütjük. Ha elkészült, a hagymát kiszedjük a serpenyőből, a krumplis masszára kenjük és a masszából evőkanállal galacsinokat szaggatva a serpenyőben kisütjük. Pörkölttel, vagy tejföllel fogyasztjuk.
Igény esetén a pörkölt receptjét is közzétesszük :))