Hadd főzzek ma magamnak... #1.
Az egyik legszebb dolog a táppénzben, hogy van idő otthon, kényelmesen főzőcskézni. Én mégis valami egyszerűt és gyorsat kerestem ki mára. A választásban segített, hogy végre megkóstolhattam az öcséméktől, Horvátországból kapott ajvárt is. Eddig én sem tudtam, úgyhogy leírom: az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele. Most az előbbiről lesz szó...
Csevap
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús,
20 dkg darált sertéshús,
4 gerezd fokhagyma,
bors,
só,
1-2 kanál olaj,
4 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle vizes kézzel. Kisütjük (a legjobb szabad tűzön, de jobb híján az olajos serpenyő is megteszi), és sok apró kockára vágott vöröshagymával, valamint ajvárral tálaljuk.
Nekem ebből a mennyiségből 18 kolbászka jött ki. Finom volt az ebéd, a végén pedig mindezt leöblítettem egy jó házipálinkával Suspensio Terpinivel. Egészségünkre!
(forrás: tutireceptek.hu)